24 Ocak 2011 Pazartesi

7. ay kontrolu

Cumartesi günü Ece'nin 7. ay doktor kontrolü vardı. Bir de Hepatit B aşısının son dozu.

Bakınız, aşı olacağından habersiz, neşe içinde doktor teyzesini bekleyen kuzucuk. Gerçi aşı olurken de bir çığlık atmanın dışında ağlamadı hiç.

Ve Ececik'in son durumu:
  • Kilosu 8.470 gr, boyu 72 cm olmuş. 530 gr almış gözüküyor ama bir önceki kontrolümüzün üzerinden sadece 3 hafta geçmiş olduğu için gayet iyi. Bu arada boyu aynı aydaki bebeklerin %93'ünden uzun olduğu halde kilosu %75'inden fazlaymış. Yani kilo anlamında daha yeri varmış aslında. Kızıma tombik veya obez  diyenlere duyurulur!!!
  • İyi haber, kan tahlili neticesinde, kuzucukta demir eksikliği olmadığı anlaşılmıştır. Yalnız bir viral enfeksiyon geçirmiş. Biz hiç anlamamıştık, anne sütü aldığı için hafif atlatmış. Vücut direnci çok düşmüş, bu dönem özellikle dikkat etmeliymişiz. Eve hasta insan girmemeli, alışveriş merkezine hiç gidilmemeli vs.
  • Alt dişlerinden biri geliyor, demişti geçen ay doktorumuz. Gelen giden olmadı. Pek de bir gelişme yokmuş. Neyse acelemiz yok, ne kadar geç o kadar iyi.
  • Ece'yi artık sallamadan uyuttuğumuz halde, eskisi kadar olmasa bile gece hala sık sık uyanıyor deyince,  karnı mı acıkıyor acaba, dedi Gülbin Hanım. Şimdi de yatmadan önce muhallebiyi deneyeceğiz, tok tutsun diye, bakalım işe yarayacak mı. Ya da dişleriyle ilgili bir sıkıntısı olabilirmiş. Gerçi ben hala, benim işe başlamamla eş zamanlı olduğu için bu gece sık uyanmalar, anneden ayrılma korkusu ile ilgili olduğunu düşünüyorum.
  • Artık desteksiz oturabilirmiş. Şimdilik bazen oturabiliyor, bazen hafif hafif yana kaykılıp düşüveriyor kuzucuk.
Sonuç olarak herşey yolunda, kızımız çok sağlıklı :) Maşallah ona!!!

4 yorum:

  1. maşallah kuzuya. blogunuz çok şeker çok sevdim bende kuzuyu

    YanıtlaSil
  2. Masallah masallah masallah:) Saglikla, huzurla...

    YanıtlaSil
  3. Maşallah:))) Benden bir tavsiye, doktor kontrollerinizin tadını çıkarın zira 1,5 yaşdan sonra yıkıyorlar ortalığı:)))

    YanıtlaSil
  4. Sevgili arkadaşlar,

    Teşekkür ederiz iyi dilekleriniz için.
    Bizimki zaten 2 kan aldırdı, hemşireleri tanır oldu artık, gördü mü ağlıyor :( neyse şimdilik doktoru ile arası iyi :)

    YanıtlaSil

Special design for Bir Ece Masalı by GeCe