1 Eylül 2016 Perşembe

Mini Mini Birler, Çalışkan İkiler!


Ece kuzusu artık tam anlamıyla okullu oldu. Bugün ilkokulun ilk günü.

Okulunda aslında 2. senesi olmakla beraber, bu sene sınıfları karıştı. Geçen seneden en yakın arkadaşları Defne A. ve Defne Ş. ile aynı  sınıfa düşmemenin hayal kırıklığını çabuk atlattı. Hatta korktuğum başıma gelmedi, bunu hiç de sorun haline getirmedi zaten. Bununla beraber okul değişikliğini anasınıfında yapmış olmaktan dolayı çok mutluyum, zira geçen sene ilk haftalar çok kolay olmamıştı. O günleri 1. sınıfta yaşamayı istemezdim.

Şimdi sınıfındaki çocukların büyük çoğunluğunu zaten tanıyor. Geçen sene aynı sınıfta olmasalar bile çoğu ile aynı okuldaydılar. Öğretmenini şimdiden sevmiş gözüküyor. mutlu bir şekilde gitti bugün kuzum okuluna. Tek derdi bu sene sınıfta oyuncak olmayacak olması ve tenefüslerin uzunluğunun ne kadar olduğu :)

Biz anne babalar için ise oldukça duygusal bir gündü bugün. Kızımızın gerçekten büyüdüğünü hissettik. artık. O da kendi yolunu çizecek bundan sonra. Boğazımda bir düğüm ile izledim okuldaki töreni, sınıftan çıkıp sıra ile tören için yerini almalarını, İstiklal Marşı'nı söylemelerini, tören boyunca o sırada zor durmalarını. minicikler daha yaa ;)

Tabii artık sınıflar sınıf düzeninde, oyuncak yok, dersler var, tenefüs diye birşey var. Tüm bunlara alışmaları zaman alacak sanırım. Neyse ki okulun ilk birkaç haftası tenefüsleri uzun tutmuşlar.

Bizimki sınıfta en ön sırada yerini almış almasına da 5 dakika sonrasında geldiği nokta da işte burada. Hadi bakalım bize bol şans! Bakalım okuma öğrenme macerasında nasıl bir sene ve neler bekliyor bizi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Special design for Bir Ece Masalı by GeCe