29 Mart 2011 Salı

Bizim evdeki minik tırtıl...

Ece ile hayatımızda hergün yeni birşey var. Hergün yeni birşey keşfediyor bu kuzucuk, yeni birşey öğreniyor, öğrendiklerini sürekli tekrar etmek istiyor. Ben onun hızına yetişemiyorum. Herşeyi yazmak istiyorum unutmamak için, ama olmuyor işte, kaçırıyorum :(.

Neyse, 11 Şubat'ta yazmışım,  bizim kuzucuk emekledi emekleyecek, diye. Ondan sonra yaklaşık 1 ay sürdü emeklemeyi öğrenme macerası. Önceleri ufak ufak geri geri gidiyordu. Çok uzun sürmedi bu. Biryerlerde bir terslik olduğunu hemen farketti Ececik. Hedefe ulaşması için ileri gitmesi gerekiyordu. Hedef de televizyon kumandası bu arada :).

Daha sonra hafif hafif emekleme pozisyonu almaya başladı. Önceleri bank pozisyonuna geçiyordu. Kendini önce sağa öne doğru atıp, sonra yine bank pozisyonu, sonra sola öne doğru atıp, allem ediyor, kallem ediyor, nasıl yapıyor anlamıyorum ama bir şekilde hedefe ulaşıyordu. Bu halleri o kadar komik ve tatlıydı ki, güya videosunu çekecektim ama ben çekene kadar bir baktım emeklemeye başlamış benim minik kızım.

Sonrasında, kendini öne doğru atmaya gerek olmadığını, onun yerine bacaklarını kullanarak ilerleyebileceğini farketti. Ama yine birşey eksikti, henüz ellerini de kullanabileceğini farkedene kadar yine kısa bir süre geçti. Bu arada elleri ile adım atmadan önce her seferinde kendini göbeğinin üzerine bırakıveriyordu ki tek elini ileri koyup yoluna devam edebilsin.

Ve son olarak da, neredeyse üç hafta oldu bir minik tırtıl beliriverdi bizim evde. Hızı da günden güne artıyor. Şimdilik tabi bizim izin verdiğimiz ölçüde dolanabiliyor ortalıklarda zira henuz evde gerekli guvenlik tedbirleri alınmış değil. Ancak bu haftasonu ilgilenebileceğiz o işle.

Ve karşınızda bizim evdeki minik tırtıl...

7 yorum:

  1. ağaza bak yerim onu ben maşallah pıtır pıtır gezizyor annesi, çok tatlı yavrum

    YanıtlaSil
  2. Oy oy oy cok sirin emekliyor. :)

    YanıtlaSil
  3. Sevgili GeCe ve Sevgili Ahu,

    Teşekkür ederiz :)

    YanıtlaSil
  4. Maşallah tam yemelik bu kuzu.. Annesi bizim yerimize ye bitir onu...

    YanıtlaSil
  5. Yesinler o tırtılı, kıtır kıtır :)
    Benim kız öne doğru emeklemeyi beceremeyip, 3 ay ellerimizden tutarak kendini yürüttürmüştü. Çok zor bir dönemdi. Emekleyemediği için hala oyun parkında merdivenlere, oyuncaklara tırmanırken zorlanıyor (18 aylık).
    Emeklemek bir çocuk için çok önemli bir aşama, çok şanslısınız.

    YanıtlaSil
  6. @Aklımdakiler, yiyorum zaten bol bol :)

    @ÇokBilmiş, hımmm emeklemenin böyle bir avantajı olduğunu bilmiyordum, iyi oldu öğrendiğim. Bu arada Ece de yürüttürüyor kendini aynı senin anlattığın gibi.

    YanıtlaSil

Special design for Bir Ece Masalı by GeCe