7 Eylül 2013 Cumartesi

Şimdi okullu olduk!

Bu pazartesi itibariyle okullu olduk :) Aslına bakarsanız bu hafta oryantasyon haftasıydı, ak koyun kara koyun önümüzdeki hafta belli olacak. 

Bu hafta hergün 2 saat okuldaydık. Sadece bu sene ilk defa okula başlayan öğrenciler katıldı oryantasyona. Herkes yeniydi yani. Amaç çocuklara 2 saat boyunca keyifli zaman geçirtmek, tam da keyif alırlarken eve gönderip heveslerinin kursağında kalmasını sağlamaktı :). Böylece ertesi gün okula gelmek konusunda daha istekli olmaları bekleniyordu! 

İlk gün şöyle bir stratejik hata yaptık, tam da herkesin geldiği sırada okula gittik, okulda bir curcuna hakimdi. Aslına bakarsanız ilk gün Ece'nin pek de hoşlanmadığı şöyle de bir durum vardı; öğretmenler çocukları hemen oyuna katmak için üzerlerine gelip davet ediyorlardı. Bizim Ece cadısının en sevmediği şey. Normalde O'nu kendi haline bırakıp ortamı gözlemlemesini sağlamak en doğru yöntemdir Ece için. O sonradan kendiliğinden ortama katılır zaten, davet beklemez. Neyse ki bu durumu farkeden öğretmenler sonra Ece'yi kendi haline bıraktılar. Biz zaten okuldaydık. Bir süre yanımızda takılıp sonra da bizden ayrılıp parka gitti öğretmeni ile. 

Salı günü daha kolay adapte oldu, sınıfa çıktı ama ara ara geldi aşağıya bizi yokladı orada mıyız hala diye. Çarşambadan itibaren bizi de yoklamamaya başladı, geldiği gibi sınıfa çıkıyor, 2 saat sonra eve gitme vakti gelince aşağı iniyordu. Bir ara mızırdanmış ama öğretmenleri oyalamışlar O'nu. Perşembe günü bakıcısının alışverişe gideceğini okul çıkışı O'nu alacağını söyledik, buna da sorun çıkarmadı.

Bu haftayı böyle adım adım, kolayca hallettik. Darısı önümüzdeki haftanın başına! Önümüzdeki hafta bizi neler bekliyor, merak ediyorum açıkçası. Birden tam gün okula başlayacağız. Bakalım Ece yine böyle keyifli gidecek mi okula? Bu arada tabi bir de eski bakıcısından ayrılıyoruz, bu hafta sondu. Artık yarı zamanlı bir bakıcıya geçeceğiz. Buna asıl Ece'nin tepkisi ne olacak, onu merak etmenin ötesinde bir yandan da korkuyorum çok! Yine de, bütün korkulara, alışır mı alışmaz mı endişelerine rağmen, okullu olduk işte . Ve Ece'nin okulu çok keyifli bir yer. Benim bile çocuk olasım geldi. Bu durumda önümüzdeki hafta için bize bol şans!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Special design for Bir Ece Masalı by GeCe