3 Mayıs 2011 Salı

Bakıcılı yeni hayat

Ben işe başladığımda neredeyse 5 aylıktı Ececik. 10 aylık oldu şimdi. O gün bugündür sağolsunlar anneannesi ve babaannesi dönüşümlü olarak baktı Ece'ye. Hiç de gözüm arkada kalmadı benim tabi. Nispeten de büyüdü artık, bebeklikten çıktı neredeyse. Ve bir bakıcı bulma zamanı geldi çattı.

Tabi iş ciddiye binince benim önce bir içim cız etti, miğde ağrılarım başladı ama bu fikre de alıştım zamanla. Hatta bu arada annemin, 'Nasıl bırakacaksın Ece'yi bakıcıya?', 'Ece kreşe başlayana kadar ben bakarım O'na', 'Yazık değil mi kuzucuğa?' gibi beni yıldırma girişimlerine bile göğüs gerdim. Anneme kalsa bakacak da ona da kıyamıyorum ki ben. O her ne kadar kabul etmese de yoruluyor, görüyorum. Her hafta Yalova'dan git gel, kolay mı? 

Bu arada şanslıyız ki - umarım şanslıyızdır gerçekten -  çok kısa bir sürede içimize sinen bir bakıcı bulduk. Ece'nin Fatoş'u (aslında Fatma Teyze ama Fatoş dedirtiyor kendine), 46 yaşında, bebeklerle iletişim kurabilen, çocukla çocuk olmayı, onunla oyun oynamayı bilen biri. İyi niyetli, sevecen ve şefkatli biri gibi gözüküyor. Ece de sevdi kendisini, ilk görüşmelerinin sonunda yanak yanağa ayrıldılar. Daha önce iki defa üçer sene Ece'nin yaş grubundan itibaren bebeklere bakmış, dolayısıyla bebek bakımından iyi anlıyor. Hatta referanslarından biri tanıdık da çıktı. Benim sabah 7:00 evden çıkış, akşam 20:00 eve dönüş saatlerime ayak uydurabiliyor olması, yakın oturması, küçük çocuğu olmaması, dolayısıyla, çocuğum hastalandı gelemiyorum, gibi durumlarla karşılaşma ihtimalimizin pek olmaması da bizim için olumlu tarafları. Ve herşeyden önce yaşına göre çok enerjik biri. Ece'nin aynen yukarıdaki gibi kendini bütün gün evin içinde fıldır fıldır yürüttürdüğünü ve acayip hareketli bir bebek olduğunu düşünürsek, bize de böyle enerjik bir bakıcı lazım.

Umarım önsezilerimizde yanılmamış, karşımızdaki kişiyi doğru değerlendirmiş ve kendimizi de iyi ifade etmişizdir. Ve Ece'nin Fatoş'u gerçekten iyi niyetli ve vicdanlı biridir. En kıymetlinizi emanet ediyorsunuz sonuçta, hiç kolay değil!

Bize bol şans!

5 yorum:

  1. İnşallah hayırlı olur sizin için.Bende önce bakıcıya vermek istedim annem yoruluyordu çünkü sizi bu konuda anlıyorum.Bizimkiler bırakmak istemedi şimdilik o şekilde idare ediyoruz.

    YanıtlaSil
  2. Hayırlı olsun, inşallah herşey güzel olur, bakıcınız da düşündüğünüz gibi bir insandır ve Ece'cik mutlu olur onunla :)

    YanıtlaSil
  3. inşallah inşallah.tüm beklentilerin aynen karşılanır umarım.merak ettim bir sakıncası yoksa bakıcıya ne kadar ödeyeceksiniz yazar mısın??

    YanıtlaSil
  4. Hayırlı olsun canım inşallah dediğin ve gördüğün gibidir.
    Bu zamanda bakıcı seçmek gerçekten çok zor.

    YanıtlaSil
  5. @Ayla, onlara kalsa hiç bırakmak istemiyorlar zaten ama ben kıyamadım, onlar da biraz hayatını yaşasın.

    @fragola, teşekkürler :), inşallah diyorum!

    @sitare, teşekkürler :), mail attım sana...

    @ikiz annesi, valla ben ilk görüştüğüm kadını işe aldım :) ama denk geldi aslında, bakıcı bulması zor hakikatten. teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Special design for Bir Ece Masalı by GeCe