18 Nisan 2011 Pazartesi

İpin ucunu kaçırınca...

Bendeniz takıntılı anne kişisi, Ece'nin yaptığı her yeni şeyi hemen yazmak istiyorum, hiçbirini atlamamalıyım. Ama takıntılıyım ya hani, öyle, Ece artık desteksiz oturuyor, ya da, Ece emeklemeye başladı, yazamıyorum sadece, gerekli görsel desteği de sağlamış olmam gerekiyor. Dolayısıyla, ben,  aman da videoya çekeyim de öyle bloga koyayım, derken bir sürü yeni şey yapıyor bu kuzucuk ve sonunda ipin ucu kaçıyor.

Evet şu anda ipin ucu kaçtı. Anlatacak neler var neler...

Neredeyse 2 ay oldu Ece cadısı kendi kendine ayağa kalkmaya başladı. İlk olarak yatağında korkuluklara tırmanarak kalkabildiğini farkettiğimizde, Ece'yi heralde 30 kere falan oturttum yatağına, her seferinde kalktı ayağa da helak oldu çocuk sonunda. Her ayağa kalkışında da yüzünde bir muzaffer eda :), çok tatlıydı çoook. O gün bugündür de hep ayakta zaten, oturmuyor hiç. Gece uyanıyor, gidiyorum odasına, bir bakıyorum, yatağının kapıya en yakın köşesinde dikilmiş, emziğini de bulmuş yatağın içinde, atmış ağzına, gözü kapıda beni bekliyor. Bir de gözü kara ki bu cadının, yatağın tek tarafından karşı tarafa geçmeye çalışıyor. Elini bırakmak zorunda kalınca da düşüyor poposunun üzerine. Sonra hemen ayağa kalkıp yola aynen devam!

Anneanne ve babaannenin hummalı çalışmaları neticesinde bye bye ve alkış yapmayı öğrenmiş bir de bizim cimcime. Ama henüz bunları ne zaman yapması gerektiği konusunda kafası karışık. Sinirleniyor alkış yapıyor, gülüyor alkış yapıyor, canı istiyor yapıyor, canı istemezse yapmıyor, alkış yap, dersek hiç yapmıyor :). Bye bye konusunda da durum aynı.

Geçen gün süper anneanne aradı ve müjdeli haberi verdi, bizim cimcime taytay durmuş, hem de koskoca 10 saniye! O da nesi, derseniz, hiçbir yere tutunmadan ayakta durmakmış. İşte anne olmak böyle birşey, anne olmayanlara sıradan gelecek bu tip haberler müjdeli haber kategorisine girebiliyor.

Emekleme olayından zaten bahsetmiştik... İyiden iyiye hızlandı artık bu minik tırtıl, bütün evi turluyor emekleyerek. Neredeyse 1 aydır da sıralıyor.

Şimdilik Ece kuzusundan haberler bu kadar...

8 yorum:

  1. şekerim onlara o kadar güzel birer anı bırakıyoruz ki bu blogları yazarken...İleride okuduklarında yüzlerine gelecek gülümsemeyi hayal etmek hoşuma gidiyor...

    YanıtlaSil
  2. Ay tokasını severim ben bu kucuk cadının :)

    YanıtlaSil
  3. Cadı deme kızıma (gelinime) Enis Bora'nın yeni bir kelimesi var: ici. Ece demeye çalıştığını düşünüyoruz, ilgililere en çok da Koray'a duyrulur:)

    YanıtlaSil
  4. Özlemcim, hakikatten iyi ki de blog tutuyoruz. Ama ben galiba Ece'den çok kendim için tutuyorum blogu. Ödüm kopuyor bunları unutacağım diye :(

    Ahucum, o tokaları da süslü anneannesi almış. Bilumum aksesuar anneanneden sorulur :)

    Baharcım, bizimki bildiğin cadı, taliplere duyurulur. Enis Bora'ya da bak sen! Ama bizim babanın gözünü boyamaya yetmedi, söyleyeyim :)

    YanıtlaSil
  5. maşallah çok tatlı bir kızınız var.Allah nazardan saklasın.Uzuun ve sağlıklı bir ömrü olsun inşallah.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. İyi dileklerin için teşekkürler yaruze :)
    Kocaman bir Amin diyorum :)

    YanıtlaSil
  7. Harika bir şey, her yeni hareketin yarattığı coşkuyu biliyorum. Ece'nin geçtiği bu dönemleri ben Ada ile yaşadım. Aklıma geldikçe hala mutlu eder o halleri beni, gülümserim. Sağlıklı güzel günler Ece'ye

    YanıtlaSil
  8. Teşekkürler Nermin :)
    Eminim ileride zorluklarını değil de böyle keyifli anlarını hatırlayacağız sadece :)

    YanıtlaSil

Special design for Bir Ece Masalı by GeCe