8 Mayıs 2011 Pazar

Dünyanın en iyi annesine...

Bundan yaklaşık bir sene önce dünyalar güzeli bir melek indi yeryüzüne ve anne oldum ben.

Şimdi bu benim ilk anneler günüm. Peki bu günü haketmek için ne yaptım? Henüz hiçbirşey. 9 ay karnında taşımak değil çünkü annelik, emek vermek demek. Bir ömür boyu emek vermek demek. Daha kaç fırın ekmek yemem gerek benim bu anneler gününü annem kadar hakedebilmek için. Ve yine de annem kadar anne olabilir miyim, hiç zannetmiyorum. Önümüzdeki senelerde belki 'evet oldum ben' havalarına girerim ama bu sene bu gün hala annemin günü. O yüzden bu ilk anneler günü yazısı, dünyanın en iyi annesine gitsin.

Herhalde herkesin annesi kendisine öyledir ama benim annem benim için dünyanın en iyi annesidir. Benim değerlimdir O.

Beraber büyüdük biz. Ondandır belki de anneme düşkünlüğüm. Kuşak farkı yaşamadık pek, hep iyi anlaştık. Bayılırız beraber birşeyler yapmaya, gezmeye, tatil yapmaya, alışverişe çıkmaya, sahilde oturup dondurma yemeye. O yüzden herhalde hep bir kızım olsun istemişimdir. Oldu da şükürler olsun ki.

Bilirim ki, ne zaman başım sıkışsa annem vardır, imdadıma yetişir.  Sadece sesini bile duymak içimi rahatlatır çoğu zaman. Bilirim ki, bizi kendinden çok düşünür, bizden çok düşünür. Şimdi düşünüyorum da, ne kadar güçlü bir kadınmış benim annem, ne kadar fedakar, hiç hasta olmaz, kapris yapmaz, şikayet etmez, yorulmaz. Ondandır işte, artık bizi düşünmesin, bizim için yorulmasın istemem. Ondandır işte, artık kendini düşünsün istemem. Gel gör ki, bunu da asla yapmayacak biliyorum.
   
Aslına bakarsanız, anne olduktan sonra pek değişmedim ben. Evet hayatım çok değişti, ama ben değişmedim ki.

Yalnız anne olunca anladım ki, Koşulsuz Sevgi diye birşey varmış. Düşünüyorum da, ne olursa Ece'yi sevmekten vazgeçebilirim diye. Hiçbirşey! Belki ileride kızıma kırılırım, yeri gelir O'na kızarım ama asla O'nu sevmekten vazgeçemem. Ne olursa olsun! Ne yaparsa yapsın! Hiç kimse bana tersini iddia etmesin, hiç kimse bozulmasın, anladım ki bir insanı annesinden çok ve koşulsuz hiç kimse sevemez.

O yüzden şimdi daha iyi anlıyorum annemi, bizim için yaptıklarını. Ve anneme söyleyecek birkaç sözüm var elbette.


Canım Annem,

Öyle değerlisin ki benim için! İyiki varsın, iyiki benim annemsin!
Biliyorum ki senin tırnağın bile olamam ama tek dileğim, ileride kızım da bana, iyiki annemsin, diyebilsin!
Seni çok seviyorum!

Tüm annelerin anneler günü kutlu olsun...

2 yorum:

  1. Çok duygulu bir yazı olmuş,çok beğendim.Allah sağlıklı,uzun bir ömür versin annenize,kızınıza ve dahi size...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler yaruze :)
    Amin, diyorum!

    YanıtlaSil

Special design for Bir Ece Masalı by GeCe