1 Ağustos 2015 Cumartesi

Artık ufak çaplı bir kardeş travmamız var!

Halkidiki tatili neticesinde artık kucağımızda nur topu gibi bir kardeş travmamız var.

Tatile Esralar ve biz beraber gittik. Halkidiki'de 1 haftalığına çok güzel bir müstakil ev kiraladık. Çocuklar uyuduğunda biz de bahçede falan keyif yaparız, beraber oluruz, dedik.

Herşey süperdi. Ece Arda ile beraber tatile gitmekten çok mutlu oldu. Farklı farklı beachlere gittik, güzel yunan tavernalarında yemekler yedik, çok keyifli vakit geçirdik, güneşin, denizin tadını çıkardık.

Fakat tatilin 5. günüydü, tatlı kuzum bana dedi ki "Annecim bazen Arda'yı benden daha çok sevdiğini düşünüyorum ve buna çok üzülüyorum. Onun yanında sanki daha mutlu gibisin!" Aynen bu cümlelerle ve gözyaşlarına boğularak. Tatlı meleğim benim. Nasıl da güzel ifade ediyor duygularını. Sonra anladım ki, Ece tabi ki 5 yaşında, zaten hareketli, yerinde duramayan, çok sesli bir çocuk olduğu için ve Arda da bu arada henüz sadece 1 yaşında olduğu için, ben Ece'yi sürekli 'Sessiz ol kızım, Arda uyanacak kızım, dikkat et kızım, Arda'ya zarar verme kızım" diye uyarmak durumunda kalıyorum. Bu da bizim ilişkimizi geriyor ve Ece de kendini kötü hissediyor.

Kuzumla oturduk, içini çeke çeke ağladı kuzum. Anlattım ona, her annenin hayatta en çok kendi
çocuğunu seveceğini, benim en çok Ece'yi, teyzesinin en çok Arda'yı sevdiğini. Arda'nın daha çok küçük olduğunu, biraz hassas davranmak zorunda olduğumuzu... Çok iyi anladı benim meleğim. Çok akıllı benim kuzum. Kıyamam ona. 

Sonuç olarak evet, kucağımızda birnevi kardeş travması var ama iyi tarafı Ece hala Arda'ya bayılıyor, onu aşırı seviyor. Tek sorunu benimle.  Benim Arda'ya olan ilgimi kıskanıyor. Ben de biraz daha dikkat ediyorum. Minik prensesime çaktırmadan Arda'yı kenarda köşede sıkıştırıyorum.
Burada hoşuma giden, öncelikle kızımın kendini bu kadar güzel ifade edebilmesi, beni dinlemesi,
anlamaya çalışması ve anlaması. Tabi ki, o kıskançlığı tamamen geçmedi, geçmeyecek ama o da iyi bir bakıma, el bebek gül bebek geçmiyor hayat, kıskanmayı da tatmalı, sevdiklerini paylaşmayı da öğrenmeli. Daha da çok hoşuma giden tarafı ise Ece'nin bu kıskançlığının hedefinin sadece ben olmam, Arda'ya karşı en ufak bir negatif tavrının, zarar vermeye yönelik bir hareketinin olmaması. Tam tersine Arda'yı hep çok sevmesi, onunla oynamak istemesi.

Çok tatlı, akıllı, iyi kalpli bir meleğim var benim.

Special design for Bir Ece Masalı by GeCe