29 Mart 2012 Perşembe

Baba ile kavuşma!

Kuzucuğumun babası 1 haftalığına iş seyahatine gitti. Gerçi daha önce biz Dubai'ye gittiğimizde de dokuz gün ayrı kalmıştı Ececik babasından ama o zaman bu kadar anlamıyordu heralde, çok tepki göstermemişti.

Bu sefer babasını çok özledi meleğim, her sabah Koray'ı sordu. İşin kötüsü babasına tepki de gösterdi  seyahat dönüşü. Bana iyice düşkünleşti, iki dakika nefes aldırmıyor bana artık. Yanında olmadığımı farkeder farketmez bağırıyor o koca sesiyle "Annnneeee!"diye. Benden de ayrı kalmaktan mı korkuyor acaba :(

Ve biz şöyle bir karar verdik ki; bu sene Ece'siz tatile gitmeye kalkmak yok! Geçen sene sesini çıkarmamıştı da bu sene pek öyle kolay olacak gibi gözükmüyor. Ne gerek var üzeceğiz kızımızı.Tavır bile yapıyor bize kuzucuk!

İşte bu da baba ile kavuşma anı. Gözü yollarda kalmıştı birisinin.

Yalnız babası ile hasret giderir gidermez valizi açmaya koyuluyor, kendisine ne hediye gelmiş diye, dikkatinizi çekerim!

25 Mart 2012 Pazar

Bizim evde babaya torpil geçiliyor. Bozuluyorum ama!

Evet, bizde durum böyle, babaya torpil geçiliyor. Önce "Baba" deniyor. Önce babanın ismi öğreniliyor!

Ammaa iş uykuya geldi mi "Annem!", gece uyanıldı mı ısrarla "Anneeee!", yoksa çığlık kıyamet!

Olmuyor ama böyle, çok bozuluyorum!

Buyrun bakalım, birisi babasının adını nasıl söylüyor. Annenin adı ise "Anne!"

Mantı yerken ağzını kapasaymış iyiymiş ama olan olmuş artık, yapacak birşey yok :)



PS: Ama bir yeri "uf" oldu mu gelip ısrarla bana öptür müyor mu, bana kocaman kocaman sarılıp bir de "cici" yapmıyor mu, istediğini yapmadığım için bana kızsa bile o güzel yüzünü koynuma gömüp ağlamıyor mu, işte o zamanlarda eriyip bitiyorum ben.

7 Mart 2012 Çarşamba

Ece'nin Yeni Marifetleri...


  • Geçen hafta beraber Elmer kitabına bakarken, bu sayfayı açar açmaz "Attaaa!" dedi. Hayır, sen ne zaman büyüdün de, kitapta poposunu dönmüş filleri görünce Attaa gittiklerini anlıyorsun!!! Bu çocuk her gün şaşırtıyor bizi.
  • Dün gece rüyasında babasını görmüş. Bir baktık içeriden bir ses, "Koğayy!". Ama nasıl da sevimli geliyor, kuzu kuzu söylüyor. Baba zıpladı yerinden. Alışmışız çocuğun uykudan uyanınca anneye seslenmesine, şaşırdık ikimiz de. Bir baktık bizimki mışıl mışıl uyuyor, ne uyanması! Uykusunda babasının adını sayıklıyormuş meğerse. Baba mest tabi :)
  • Bu sabah da ilk defa kakasını söyledi. Yanlış anlaşılma olmasın, yapmadan önce değil, yaptıktan sonra. E bu da bir gelişme :) ve bu anne buna ne kadar sevindi, görmeliydiniz kesinlikle.

6 Mart 2012 Salı

Emziğe Bye Bye...

Ece 1 aylık olduğundan itibaren onu emziğe alıştırmaya çalıştırmıştım, aman da biraz oyalanır belki, ağlarken sakinleşir falan diye. İlk başlarda bana mısın demedi. 5 aylıkken falan ancak alıştı. Ama hiç öyle bütün gün ağzında emzik olmadı. Uyurken emiyordu genelde.

Geçen hafta pazartesi günü bakıcısı geldiğinde, Ece'nin yanında anlattım O'na "Haftasonu attaa gittik biz Fatoş, Ece'nin emziklerini düşürmüşüz, aradım aradım bulamadım, tüh" fln. Ece de önce bir şaşırdı, sonra "ayyah ayyaaah ayyah ayyaaah" diye diye evde biraz aradı, 5 dak sonra unuttu. Ondan sonra hiç sormadı bile emziğini. On gündür emzik yok hayatımızda. İlk hafta uykuya dalması biraz zor oldu ama bu hafta gayet iyiyiz.

Böylece bu emzik bıraktırma işini sancısız halletmiş olduk. Darısı bez bıraktırmanın başına, ki zannetmiyorum onun bu kadar kolay olacağını :(.

Bu görüntüler de mazide kaldı tabi :(. Pek de tatlıymış, cok cok cok emziğini emerken.

Special design for Bir Ece Masalı by GeCe