31 Ocak 2012 Salı

Anne - Baba İş Bölümü

19 aylık Ece, anne ile babanın görevlerini çoktan belirlemiştir. Özellikle hassas olduğu iki konu var ki, asla taviz vermez, diğer konularda anne ve baba kendileri iş bölümü yapabilirler.

Hassas konuların başında uyku gelir. Anne evdeyken Ece mümkün değil annesiz uyumaz. Uyku saati gelince, annenin kucağında sütünü içer, öyle uykuya dalar. Arada anne yorgun olduğunda baba bin bir oyun Ece'yi kandırır, uyutur ama hele hele gece uyanmışsa mümkün değil baba ile kanmaz. Anne gelmezse çığlık kıyamet kopar!

Diğer bir hassas konu ise banyodur! Banyo baba ile yapılır. Annenin tek  görevi babaya asistanlık yapmaktır. Bornozu getir, kirli çamaşırları götür vs. Getir-götür işleri yani. Anne bir yanlışlık yapıp Ece ile banyoya girerse, itina ile küvetten dışarı çıkarılır, baba küvete sokulur. Banyo'daki bir diğer hassas konu, kaydırmazın üzerindeki Gak'lara (ördekler) basılmaması konusudur ki bu babanın hayatını baya bir zorlaştırır.

Bizde durum budur. Herkes görevini bilsin, aksi takdirde Ece'den fazla bir hoşgörü beklemesin!

P.S: Ama böyle tek eliyle elimi diğeriyle kulağımı (kulakçı olur kendisi) tutumuyor mu, bir de gözümün içine bakmıyor mu böyle, insan daha ne ister ki!

30 Ocak 2012 Pazartesi

Görünmez kaza :(

Tam da yeni demiştim "Ece 1,5 yaşında oldu, çok şükür şimdiye kadar öyle düşmeydi etmeydi, önemli birşey yaşamadık" :( Öyle erken konuşmamak lazımmış!

Geçen akşam biz mutfakta yemek hazırlığı yaparken, Ece de ortalıklarda takılıyordu. Bir ara bir baktım, salondan uçarak, hem de nasıl bir hızla, mutfak kapısının pervazına, hem de tam köşesine yapıştı. Hem de ne yapışmak!!!

Ne olduğunu anlayana kadar saniyeler içinde alnında dikey mor bir çizgi, bir de yumurta büyüklüğünde şişlik beliriverdi. Morluğu görür görmez, benim elim ayağım boşaldı zaten. Başladım titremeye. Bir yandan Ece ağlıyor, bir yandan ben. Allah'tan Koray evdeydi de, aramızda sağ salim düşünebilen biri vardı.

Neyse çok şükür ciddi birşey olmadan atlattık. Şişlik de iniverdi, morluk da geçti 3-4 günde.

Ertesi gün de bakıcısına anlatıyor bizim cadı.

- Eci Bamm (çarptığı yeri gösteriyor). Eci ü-hüüü, Anni ü-hüü...

Gözüm korktu ama valla. Bu ne ki, kim bilir daha neler yaşayacağız!

Bu yazıya fotoğraf falan yok! Hiç çekmedim kızımın öyle fotoğrafını!

Special design for Bir Ece Masalı by GeCe