27 Temmuz 2010 Salı

Çılgın Ağlama Nöbetleri

Ececik'in çılgın ağlama nöbetleri tüm hızıyla devam ediyor. Her gittiğimiz yerde kıyameti koparıyor. Yolun ortasında bebek arabasında yaygarayı basıp da kendisini kucağa aldırabiliyor. Uyurken çok tatlı da, eğer dışarıdaysak ödümüz kopuyor uyanacak diye.

En enterasanı da bir başkasının kucağında çılgınca ağlarken benim kucağıma gelince, sanki bir on-off düğmesi varmış da düğmesine basılmış gibi anında susuyor. Şimdiden anneci oldu benim fındıkkurdum:).

Benim kucağımda bile ağladığı durumlarda da evin içinde hoplaya zıplaya şarkı söylüyoruz, ancak öyle sakinleşiyor. Favorimiz "Ali Baba'nın Çiftliği". Yalnız şarkıdan Eşeği çıkarmam konusunda herkes hem fikir :), doğru sesi çıkaramıyormuşum.

Yeni çocuk şarkıları oğrenmeliyim. Repertuarımız cok sınırlı :(

24 Temmuz 2010 Cumartesi

Yolcu yolunda gerek

Bir araba dolusu esyayla dustuk yollara Yalova'ya gidiyoruz. Arabanin o halinin fotografini cekmek isterdim ama kamerayi bulmam imkansiz denebilir.

Onumuzdeki birkac ayi Yalova'da, anane ve dedenin Ece'ye yetistirmek icin hizlandirdiklari gol manzarali yeni evlerinde gecirecegiz. Boylece anne rahat edecek, fazla yorulmayacak. Baba da hergun Gebze'ye ise gidip gelecek biraz yorulacak ama o hic dert etmez boyle yorgunluklari.

Tabi anne de baba da Yalovali olunca orada kocaman bir ailemiz var bizi dort gozle bekleyen. Burada hayat İstanbul'a gore daha hareketli olacak anne icin.

Simdi findikkurdumuz ile ilk seyahatimize - cok uzun olmasa da - cikmis olduk. Yalniz odumuz kopuyor kuzucuk yolda uyanir da yaygarayi basarsa diye.

9 Temmuz 2010 Cuma

Ilk gezme...

Kuzucuk 20 günlük oldu bile. Çocuğu 40 gun evden çıkarmamak gerekir derler ama bu güzel havada evde sıkıntıdan patlayan anne ve hala alır Ece'cigi dayanamaz disari cikar. Tabi hava sıcak olunca ancak alışveris merkezine gidilebilinir.

Alışveriş merkezinde ilk karşılaşılan problem bebek arabası ile yürüyen merdivenlerden inip çıkmak. "Keşke babayla beraber çıksaydık" denir. O arada baba arar, dışarıda olduğumuzu söyleyince şaka sanır :). Sonra iki kahve keyfi yapalım derken kuzucuğun yaygarayı basmasıyla beraber anne ve hala pılını pırtını toplar doğru eve :)

Sonucta Ececik henüz 20 gunlukken ilk defa disari cikmis oldu, hem de alisveris merkezine. Tabi daha onceki sarilik testleri icin doktor randevularimizi saymazsak. Kizim muhtemelen alisverisi cok sevecek halasi gibi :).

Kendisine cok guzel ciciler aldik. Ozellikle de halasının aldığı puantiyeli salopete bayildik. Yalnız kuzucuğun biraz büyümesi gerekecek bunları giymek için.

Special design for Bir Ece Masalı by GeCe